Thema degustatie Honing en Bier: (28/4/2022)

1) Geitenkaasje met honing, opgediend op een stuk zuurdesembrood – Wallabierke (Jessenhofke)

2) Salade met honing-mosterdvinaigrette opgediend in een witlofblad – Biekenbier

3) soepje curry appel op basis van kippenbouillon – Prion de Fleur

4) kipfiletspies gebakken gelakt met honing – barbar bok

5) stroopwafeltje met peer, noten en honing met kaneel – honingbier van Jos zelf

6) espuma speculoosmousse met gekarameliseerde banaan – Schuppenboer Maxima


WALLABIERKE CITRIODORA

ALC: 7,5%
Brouwfirma: Wallabieke, Buggenhout
Brouwerij: Jessenhofke
Type bier: Bio-Honingbier
Kleur: Blond

Honingbier met citroenverbena

Op basis van het origineel Wallabierke maakten we een kruidige variant met een wat frisser karakter. Dit door toevoeging van citroenverbena van lokale producenten.

Ingrediënten
Water, mout*, pale ale*, tarwe*, vienna*,  munich light*, carahell*, suiker*, honing, challenger*, goldings*, gist en citroenverbena.

Met lokale Belgische honing.

* ingrediënten afkomstig van biologische landbouw (96%).


Biekenbier

ALC 8,5%
PLATO 18°
Brouwerij: Boelens
Type bier: Triple Honingbier
Kleur: Goudblond
Gebrouwen sinds: 1997


Het bier wordt gebrouwen in Brouwerij Boelens te Belsele. Het is een goudkleurig bier, type tripel met een alcoholpercentage van 8,5% en hergisting op de fles. De naam is afgeleid van “De Biekens”, de peperkoekfabriek te Sint-Niklaas waar de schoonvader van brouwer Kris Boelens zaakvoerder was. “Bieken” is dialect voor bij. Op het etiket staat een meisje afgebeeld in een gestreept bijenpak. Dit licht gehopt bier is verrijkt met geselecteerde honing en heeft een zachte afdronk.


Prion des Fleur

ALC 8%
Brouwerij: Kompel
Type bier: Tripel Honingbier
Kleur: Goudblond
Gebrouwen sinds: 2017

Kompel Prion des fleurs is een goudblond honingbier van hoge gisting, hergist op de fles. De heidehoning is afkomstig uit het Nationaal Park Hoge Kempen/Mechelse Heide. Het bier werd voor het eerst gebrouwen naar aanleiding van 30 jaar mijnsluiting in Eisden in 2017.


Barbãr Bok

ALC 8,5%
Brouwerij: Lefebre
Type bier: Bock Honingbier
Kleur: Bruin
Gebrouwen sinds: 2008

De Barbãr Bok met honing is een sterk bruin honingbier dat vervaardigd wordt door Brouwerij Lefebvre in België. Omdat strijders ook wel eens een pauze nodig hebben, brouwt Brouwerij Lefebvre voor u een Barbãr-winterbrouwsel.

De Barbãr Bok met hoge gisting is een bruin bier op basis van honing (2,5%). Haar schuim heeft een beige kleur en vervlakt snel nadat het bier in het glas is gegoten. Aroma’s van mout, honing, karamel en specerijen zijn erg goed merkbaar.
En wat een zachtheid in de mond dankzij de mout-, karamel- en specerijsmaak! Bij de afdronk proeven we een beetje bitterheid. Dit bier wordt koud gedronken, bij ongeveer 5 °C.


Schuppenboer Maxima

ALC 14%
Brouwerij: Het Nest
Type bier:Tripel
Kleur: Blond

Met de Maxima probeert Gust van brouwerij Het Nest de limieten van de brouwinstallatie uit en dit resulteert in een mooie blond zoet tot licht bitter tripel met een alcohol percentage van maar liefst 14 %. Hoewel er geen honing in het bier is verwerkt heeft het wel een zeer zoete florale smaak. Volgens de brouwer valt de alcohol niet op in het bier, hier zijn de meningen over verdeelt.


Advertentie
%d bloggers liken dit: